- Editorial:
- EDITORIAL GALAXIA S.A.
- Ano de edición:
- 2024
- ISBN:
- 978-84-1176-342-4
- Páxinas:
- 226
- Encadernación:
- Rústica
- Colección:
- Ensaio
BEN MANTIDOS
HISTORIA CULTURAL DA GASTRONOMÍA GALEGA
CASTRO PÉREZ, XAVIER
Xavier Castro Pérez, estudoso da historia cultural da alimentación e a culinaria galega, ofrécenos en Ben mantidos un percorrido polos maiores e máis ilustres protagonistas da nosa gastronomía: o cocido, o caldo, as empanadas, o polbo, as vieiras
Unha novidosa interpretación da nosa historia, unha nova crónica de nós, fornecida de alento e optimismo e cunha ollada que permita que as novas xeracións se identifiquen cunha sociedade vizosa que pasou penurias xa superadas, o que leva ao autor a soster que, coa dieta atlántica, os galegos estivemos, e seguimos a estar, ben mantidos.
E moi satisfeitos cos nosos xantares.